14 Temmuz 2019 Pazar

robotik kodlama başlangıç

Okullarda uygulanan yahut öğrencilerin bireysel şekilde aldıkları robotik setler sırf motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmiyor. Robotların göze çarpan bir davranış sergilemeleri için programlanmaları gerekiyor. Günlük hayatta kullanılan programlama dilleri yerine algoritma mantığını daha basit kavranabilmesi ve projenin daha kolay çalıştırılabilmesi için değişik yaş gruplarına hitap eden türlü programlar geliştirilmiştir. Bunun haricinde öğrencilerin perspektif bakış açılarını geliştirmelerine yönelik basit arayüzlere sahip üç boyutlu dizayn programları da bulunmakta. Üstelik bu programlarda yapılan tasarımlar, 3 boyutlu yazıcı ile basılarak üretilebiliyorlar.

Robotik eğitimleri, çocukların motor kabiliyetlerinin ilerleme katetmesine ve mekanik düzeneklerin etkinlik prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. Bu yeteneklerin daha eğlenceli bir ebatta öğrenilmesi içinse birçok firma tarafından robotik setler üretilmektedir. Bu setler sayesinde çocuklar, bu yetenekleri eğlenceli bir genişlikte vakit geçirerek edinirler ve geliştirirler. Ayrıca bu setler, çocukların tek motor becerilerini ve mekanik yeteneklerini geliştirmemektedir.

Teknolojinin sürekli gelişmesi ile beraber yenilikçi ve imal odaklı teknolojilere de tıpkı oranda ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacın farkındalığında Robotik Kodlama olan ülkeler eğitim sistemlerine erken yaşta çocuklara yönelik kodlama ve robotik eğitimlere yer açmaktadırlar. Çocuklar erken yaşta kodlama ve esas düzeyde robotik sahalarda bilgisi sahibi olmaktadırlar. Analitik düşünme, eleştirel düşünme gibi 21. Yüzyıl becerilerini kazandırma bu gibi fayda sağlayan robotik kodlama günümüzde son zamanların en popüler eğitim trendi haline gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder